ПЕДІАТРИЧНИЙ МУЛЬТИСИСТЕМНИЙ ЗАПАЛЬНИЙ СИНДРОМ, АСОЦІЙОВАНИЙ ІЗ COVID-2019 – НОВИЙ ВИКЛИК СУЧАСНОСТІ: ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ, ПІДХОДИ ДО ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ - Усачова, О. В. (Інфекційні хвороби, 2023)
Наведені сучасні дані про історію реєстрації та вивчення «Педіатричного мультисистемного запального синдрому, асоційованого із COVID-19» як нового виклику сучасній медицині. Описані кроки до розуміння, що це новий стан, який виникає у дітей після перенесеної коронавірусної хвороби. Наведені основні клініко-лабораторні ознаки цього синдрому, окреслені підходи до терапії дітей та наголошено на необхідності подальшого спостереження за станом серцево-судинної системи пацієнтів, які перенесли «Педіатричний мультисистемний запальний синдром, асоційований із COVID-19».