ДОСВІД ВИКОРИСТАННЯ КУЛЬТУРИ КЛІТИН МDСК ДЛЯ ІЗОЛЯЦІЇ ВІРУСІВ ГРИПУ - Коваленко, С.М.; Деміховська, О.В.; Риженко, С.А.; Радченко, О.Г. (Інфекційні хвороби, 2013)
Наведені результати першого в Україні досвіду впровадження методу ізоляції вірусу грипу на лінії клітин МDСК у роботу практичної вірусологічної лабораторії. Використання культурального методу протягом трьох епідемічних сезонів дозволило підвищити результативність вірусологічного нагляду за грипом, а також заощадити час і матеріальні ресурси.