ЕПІДЕМІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МЕДИКО-ГЕОГРАФІЧНОГО ОПИСУ ВІРМЕНО-АЗЕРБАЙДЖАНСЬКОГО КОНФЛІКТУ - Крушельницький, О. Д.; Огороднійчук, І. В. (Інфекційні хвороби, 2021)
Висвітлений вплив бойових дій на епідеміологічні аспекти медико-географічного опису локального театру воєнних дій. Медико-географічну оцінку окремих елементів природних і географічних умов можна віднести до вивчення впливу природних комплексів та соціальних умов на виникнення та нозогеографію хвороб людини. У подальшому можна використовувати для створення медико-географічних прогнозів для районів, які підлягають економічному освоєнню або можуть бути театром воєнних дій. На підставі вивчення санітарно-епідеміологічних характеристик території Азербайджану та Вірменії проведений вербально-логічний аналіз отриманих даних. Санітарно-епідеміологічний стан цих країн визначений як нестійкий.