МУЛЬТИСИСТЕМНИЙ ЗАПАЛЬНИЙ СИНДРОМ, АСОЦІЙОВАНИЙ ІЗ SARS-COV-2 У ДИТИНИ - Pavlyshyn, H. A.; Dyvonyak, O. M.; Boyarchuk, O. R.; Tomashivska, T. V.; Chornota, I. D.; Slyva, V. V.; Horishna, I. L.; Panchenko, O. I. (Інфекційні хвороби, 2021)
Метою роботи був аналіз клінічних особливостей та лікування мультисистемного запального синдрому, асоційованого із SARS-CoV-2, на прикладі клінічного випадку у хлопчика раннього шкільного віку. Наведено динаміку клінічних проявів, лабораторно-інструментальних показників у дитини з Кавасакі-подібним захворюванням, асоційованим із COVID-19, під час стаціонарного лікування у відділенні інтенсивної терапії міської дитячої комунальної лікарні м. Тернополя. Акцентується увага практичних лікарів на важливості своєчасної діагностики рідкісного, але потенційно тяжкого мультисистемного запального синдрому, асоційованого з COVID-19, у дітей.