ВПЛИВ ШКІДЛИВИХ ФАКТОРІВ ВИРОБНИЧОГО І НЕВИРОБНИЧОГО ХАРАКТЕРУ НА СУБПОПУЛЯЦІЙНИЙ СКЛАД ЛІМФОЦИТІВ КРОВІ ТА ВМІСТ ЦИТОКІНІВ У ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГЕПАТИТ С - Андрейчин, М.А.; Рябоконь, О.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
У результаті проведених досліджень виявлено, що у хворих на хронічний гепатит С (ХГС) додаткові шкідливі фактори негативно впливають на субпопуляційний склад лімфоцитів і вміст цитокінів. У хворих на ХГС, що працюють на підприємствах із шкідливими умовами праці або часто вживають алкоголь, встановлена значніша імунодепресія Т-клітинної ланки імунітету при активації гуморальної порівняно з хворими на ХГС без впливу цих факторів.