ДОСВІД ЗАСТОСУВАННЯ ІНСТЕНОНУ ТА ЕНЦЕФАБОЛУ У ВІДНОВНОМУ ЛІКУВАННІ ХВОРИХ З НАСЛІДКАМИ ГЕРПЕТИЧНОГО ЕНЦЕФАЛІТУ - Ярош, О.О.; Сова, С.Г. (Інфекційні хвороби, 2013)
Герпетичний енцефаліт належить до первинних нейроінфекцій, за яких віруси володіютьприродним тропізмом до нейронів і вибірково уражають нервові клітини кори великого мозку, переважно лобні та скроневі, рідше тім'яні частки, що в гострому періоді захворювання проявляється різними психопатологічними та неврологічними симптомокомплексами