ВПЛИВ ТORСН-ІНФЕКЦІЙ НА ПЕРЕБІГ ВАГІТНОСТІ - Васильєва, Н.А.; Жиляєв, М.І.; Івахів, О.Л. (Інфекційні хвороби, 2013)
При лабораторному обстеженні 121 вагітної з обтяженим акушерським анамнезом на ТОRСН-інфекції у 89,2 % діагностовано хронічну СМV-інфекцію, у 49,6 % - хронічний токсоплазмоз без будь-яких клінічних проявів. Антитіла класу ІgМ до відповідних збудників виявлено у 40,7 і 15,0 %. Медикаментозна терапія була показана лише при наявності ознак реактивації процесу (клінічних, імунологічних) і виявилась ефективною при її застосуванні в І і II триместрах.