ЛАФЕРОН У КОМПЛЕКСНОМУ ЛІКУВАННІ ХВОРИХ НА ГРИП А - Москалюк, В.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
Встановлено, що інгаляційне введення лаферону в дозі 500000 МО впродовж перших трьох днів хвороби приводить до швидкого зникнення клінічних ознак недуги та нормалізації показників імунного захисту організму. Відмічено, що лаферон позитивно впливає на рівень ІдЕ у сироватці крові та сприяє звільненню організму від вірусних антигенів уже в період ранньої реконвалесценції. Тепер існує досить багато рекомбінантних інтерферонів (роферон, реальдирон, віферон, інтрон-А та ін.), які широко застосовуються в практиці. Проте всі вони іноземного виробництва і тому дорогі. Ми вивчали ефективність дії вітчизняного противірусного засобу лаферону. Це засіб, що містить лейкоцитарний (рекомбінантний) інтерферон людини, який повністю ідентичний інтерферону α-2b, синтезується лейкоцитами крові донорів у відповідь на дію вірусу - інтерфероногена.