КЛІНІЧНІ ФОРМИ ТА НАСЛІДКИ ВІРУСНИХ ГЕПАТИТІВ У ХВОРИХ З ХРОНІЧНОЮ НИРКОВОЮ НЕДОСТАТНІСТЮ, КОРИГОВАНОЮ СЕАНСАМИ ГЕМОДІАЛІЗУ - Телегін, Д.Є.; Кондрат, П.С.; Грицко, Р.Ю.; Антоненко, С.В.; Абрагамович, Т.М.; Тичка, І.Б.; Люльчук, М.Г.; Кравченко, О.М.; Савронь, Р.Б.; Ворожбит, О.В.; et al. (Інфекційні хвороби, 2013)
Шляхом скринінгового серологічного обстеження 186 хворих на хронічний гломерулонефрит у термінальній стадії ХНН встановили, що 39,8 % пацієнтів діалізної популяції інфіковані вірусами гепатиту В, С або їх поєднанням. Частота гострих і хронічних форм ГВ у цій категорії хворих становить 21,5 %. Частота НСVab-серопозитивних осіб -18,3 %, з них 71,0 % - хворі на гострий або хронічний ГС. Інфікованість зростає пропорційно до термінів перебування пацієнтів на гемодіалізі. Висвітлено особливості клінічного перебігу вірусних гепатитів у таких хворих.