ЗАСТОСУВАННЯ АМІКСИНУ В ТЕРАПІЇ ХРОНІЧНОГО ГЕПАТИТУ С - Нікітін, Є.В.; Сервецький, К.Л.; Чабан, Т.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Обстежено 100 хворих на хронічний гепатит С та 30 практично здорових осіб. У сироватці крові та еритроцитах хворих встановлено накопичення продуктів перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) та зниження активності антиоксидантної системи (АОС). 50 хворим призначали аміксин, проведено 5 курсів лікування з місячною перервою між курсами. 50 хворим призначали патогенетичну терапію. Використання аміксину сприяло зниженню концентрації продуктів ПОЛ та активації АОС.