ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ ІМУНІТЕТУ У ХВОРИХ НА VZV-ІНФЕКЦІЮ - Андрейчин, М.А.; Завіднюк, Н.Г.; Васильєва, Н.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Встановлено різницю у формуванні специфічної імунної відповіді у хворих на вітряну віспу та оперізувальний герпес – первинна Varicella Zoster Virus (VZV)-інфекція характеризувалась короткочасним значним підвищенням рівня специфічних IgМ з наступним переключенням на IgG; при вторинній VZV-інфекції вміст IgМ був досить високим і тривалішим, IgG ‑ значно вищим, ніж при вітрянці, зі зростанням у динаміці і тривалим збереженням.