ПРОБЛЕМА ПТАШИНОГО ГРИПУ - Ситник, І.О.; Андрейчин, М.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлено сучасні відомості про недавно відкриту інфекційну хворобу – пташиний грип. Висвітлено його походження, етіологію, епідеміологію, клінічні прояви, лабораторну діагностику, лікування, організацію протиепідемічних і профілактичних заходів. Розглянуто ризик захворювання людей, лікувальну ефективність противірусних хіміопрепаратів і перспективу вакцинації.