ЗАГАЛЬНА ЯКІСТЬ ЖИТТЯ І СТАН ЗДОРОВ’Я ХВОРИХ НА ТУБЕРКУЛЬОЗ ЛЕГЕНЬ - Мельник, В.М.; Валецький, Ю.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вивчено якість життя і стан здоров'я 501 хворого на вперше діагностований туберкульоз легень. Встановлено, що хворі на туберкульоз у цілому низько сприймають та оцінюють свою якість життя, здоров'я і благополуччя, тоді як якість життя і стан здоров'я спонтанно вилікуваних від туберкульозу не відрізняються від такої у здорового населення України. Мета дослідження - вивчити загальну якість життя і стан здоров'я хворих на туберкульоз легень при ефективному, неефективному лікуванні та без його проведення.