ПРОГНОСТИЧНА РОЛЬ ІНТЕРЛЕЙКІНІВ ПРИ САЛЬМОНЕЛЬОЗІ У ДІТЕЙ РАННЬОГО ВІКУ - Басок, О.С.; Ольховська, О.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Дані досліджень останніх років свідчать про важливу роль інтерлейкінів у формуванні імунної відповіді при сальмонельозі та в патогенезі хвороби в цілому [4-6]. Розрізняють інтерлейкіни з переважною прозапальною та протизапальною дією. Порушення динамічної рівноваги кількісного вмісту інтерлейкінів периферичної крові може призводити до клінічної маніфестації захворювання, формування рецидивної або хронічної патології [7]. Мета роботи - удосконалення прогнозування клінічного перебігу сальмонельозу в дітей на підставі визначення рівнів інтерлейкінів у крові.