НОВІ ЕТІОЛОГІЧНІ ФОРМИ ІНФЕКЦІЙНИХ ХВОРОБ - Андрейчин, М.А. (Інфекційні хвороби, 2013)
<!–[if gte mso 9]> Normal 0 21 false false false UK X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]–> Вчення про інфекційні хвороби набуло такого бурхливого розвитку, що навіть висококваліфіковані фахівці в цій галузі медицини не встигають опанувати нові знання. Тому метою нашого аналітичного огляду було узагальнити основні здобутки в розшифруванні низки нозологічних і клінічних форм й висвітлити їх загальномедичне значення. Починаючи з 80-х років минулого століття і дотепер відкрито понад ЗО раніше не відомих патогенних пріонів, вірусів, хламідій і бактерій та довести їх етіологічну роль у патології людини (табл. 1). Завдяки цьому палітра інфекційних хвороб людини істотно розширилась. Найбільше місце серед них посіли вірусні інфекції. <!–[if gte mso 9]> <![endif]–><!–[if gte mso 10]> <![endif]–>