СУЧАСНА СЕРОЛОПЧНА ХАРАКТЕРИСТИКА КОРУ I КРАСНУХИ - Литвиненко, Л.М.; Біломеря, Т.А.; Єктова, Л.І.; Куцева, В.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
За період 1994-2004 pp. проаналізовано результати досліджень 543 сироваток крові в РПГА з коровим діагностикумом, 409 сироваток методом ІФА на виявлення ІдМ до кору та краснухи. Серологічне підтвердження кору методом РПГА становило 22,5 %, методом ІФА - 4,5 %. Серологічне виявлення кору серед краснухи методом РПГА становило 21,7 %, методом ІФА - 3,3 %. Понад 5: хворих, сироватки яких досліджені на кір і краї ху методами РПГА та ІФА, не мали підтвердже жодної з цих інфекцій. Тобто мали місце інші зантеми невизначеної етіології. Обстеження мі дом ІФА тільки хворих з діагнозом «кір» призведе до штучного заниження захворюваності на кір.