АКТИВНІСТЬ АЛАНІНАМШОТРАНСФЕРАЗИ СИРОВАТКИ КРОВІ, ПОКАЗНИКИ ЗАЛІЗОІНДУКОВАНОЇ ХЕМІЛЮМІНЕСЦЕНЦІЇ І ГІСТОЛОГІЧНА АКТИВНІСТЬ ПЕЧІНКИ ПРИ ХРОНІЧНОМУ ГЕПАТИТІ С - Пінський, Л.Л. (Інфекційні хвороби, 2013)
Встановлено, що у хворих на хронічний гепатит С (ХГС) при початкових стадіях фіброзу (F0-F1) активність АлАТ сироватки крові корелює з інтенсивністю перекисного окислення ліпідів (ПОЛ) у паренхімі печінки, зумовленого іонами заліза, а при виражених стадіях (F2-F4) має місце помірна кореляція гістологічної активності і АлАТ. Найбільші значення АлАТ сироватки крові ву чені при поєднанні високої гістологічної актив гепатиту і підвищеному рівні ПОЛ у паренхімі л ки, зумовленому іонами заліза.