ІМУНОЛОГІЧНІ ПОРУШЕННЯ У ХВОРИХ З ГЕРПЕСВІРУСНИМ УРАЖЕННЯМ НЕРВОВОЇ СИСТЕМИ - Панасюк, О.Л.; Матяш, В.І.; Лисяний, М.І. (Інфекційні хвороби, 2013)
Представлено результати аналізу імунного статусу у 93 пацієнтів з герпесвірусною інфекцією (ГВІ). Встановлено, що у таких осіб порушується клітинна й гуморальна ланки імунітету: знижується кількість NK-клітин, пригнічується активність мононуклеарів і нейтрофілів на фоні підвищення більш ніж у 2 рази, порівняно з нормою, кількості імунних комплексів і автоантитіл до основного білка мієліну і показників сенсибілізації лімфоцитів до нейроспецифічних білків. Виявлено певну залежність між характером імунологічних порушень, клінічною формою й етіологічним фактором.