ПОКАЗНИКИ ОКИСЛЮВАЛЬНОЇ МОДИФІКАЦІЇ БІЛКІВ СИРОВАТКИ КРОВІ ТА ЇХ ДИНАМІКА НА ФОНІ ЛІКУВАННЯ ІМУНОФАНОМ У ХВОРИХ НА ГОСТРИЙ ГЕПАТИТ B - Андрейчин, М.А.; Рябоконь, Ю.Ю. (Інфекційні хвороби, 2013)
Вивчена окислювальна модифікація білків сироватки крові у хворих на гострий гепатит В (ГГВ). Показано підвищення альдегідфенілгідразонів і кетондинітрофенілгідразонів, які характеризують у випадку спонтанної окислювальної модифікації білків ступінь окислювальної деструкції білкової молекули, а при індукованій – свідчать про виснаження резервно-адаптаційних можливостей організму. Застосування імунофану у хворих на ГГВ сприяє найбільш швидкому відновленню параметрів окислювальної модифікації білків, нормалізації цитолізу та елімінації вірусу гепатиту В.