НОВЕ В ІНТЕРФЕРОНОТЕРАПІЇ ХРОНІЧНОГО HBeAg-НЕГАТИВНОГО ГЕПАТИТУ - Мороз, Л.В. (Інфекційні хвороби, 2013)
Інфекція вірусу гепатиту В (НВV), що викликає щорічно від 500 тис. до 1,2 млн смертей від цирозу печінки (ЦП) та гепатоцелюлярної карциноми (ГЦК), є серйозною проблемою світової охорони здоров’я [1]. Хоча вакцинація від НВV-інфекції суттєво знизила виникнення нових випадків хвороби, все ще залишається велика кількість інфікованих – 360 млн хронічних носіїв. Клінічний перебіг та наслідки НВV-інфекції значною мірою залежать від віку в момент інфікування, рівня реплікації вірусу та статусу імунної системи організму.