КЛІНІКО-МОРФОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ЦИРОЗУ-РАКУ ПЕЧІНКИ - Дрижак, В.І.; Угляр, Ю.В.; Николюк, В.Д. (Інфекційні хвороби, 2013)
У роботі простежена частота трансформації цирозу печінки в рак і з’ясовані морфологічні особливості цирозу-раку печінки. Встановлено, що ріст захворюваності на цироз-рак зумовлений почастішанням вірусних та алкогольних ушкоджень печінки (у 71,4 % пацієнтів). З’ясовано, що морфологічна картина цирозу-раку печінки різноманітна, а її особливості залежать від етіологічних чинників.