ГРИП І МІКРОЕКОЛОГІЯ КИШЕЧНИКУ - Сидорчук, А.С. (Інфекційні хвороби, 2013)
У 109 молодих осіб, хворих на грип, зумовлений вірусами А (А/Н2N2, А/Н3N2) і В, досліджено видовий склад і популяційний рівень мікрофлори вмісту порожнини товстої кишки. Виявлено порушення мікробіоценозу за рахунок елімінації автохтонних облігатних бактерій і контамінації цього біотопу патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами, які виявляються на високому популяційному рівні.