ГЕМОРАГІЧНИЙ СИНДРОМ ПРИ ЛЕПТОСПІРОЗІ - Яворський, І.Г.; Зубач, О.О.; Сельвестр, С.П.; Зінчук, О.М. (Інфекційні хвороби, 2013)
Досліджені особливості геморагічного синдрому у 131 випадку лептоспірозу. Найчастіші прояви цього синдрому - геморагічна пневмонія (69,9 %), крововиливи в слизові оболонки травного каналу, бронхів і трахеї (55,4 %), шкіру і м’язи (51,5 %).