ЩО НАСПРАВДІ ОЗНАЧАЄ ТЕСТУВАННЯ НА КОРОНАВІРУС ДЛЯ ПАЦІЄНТА? - Hrytsko, R. Yu.; Bila, H. I.; Bilyy, R. O. (Інфекційні хвороби, 2020)
Пандемія коронавірусного захворювання внесла в наше повсякденнe життя термін «тест на коронавірус», і при цьому не один, а цілу їх різноманітність. Результати «тесту на COVID» рідко трактуються правильно і породжують багато неправильних уявлень у пацієнта, впливаючи як на соціальну діяльність, так і на фізичне самопочуття. Тому ми хотіли звернути увагу на трактування результатів основних типів тестів, які подаємо у доступній формі «запитання-відповідь». Ми обговорюємо принципи детекції, тести ЗТ-кПЛР, антитіла IgG, IgM, експрес-тести, а також наводимо дані наших оригінальних досліджень щодо тривалості імунної відповіді до коронавірусних антигенів.