ПОРУШЕННЯ СЕРЦЕВОГО РИТМУ У ХВОРИХ З ГОСТРОЮ ІШЕМІЄЮ МІОКАРДА, ЩО РОЗВИНУЛИСЬ НА ТЛІ КОМОРБІДНОЇ АРТЕРІАЛЬНОЇ ГІПЕРТЕНЗІЇ ТА ЦУКРОВОГО ДІАБЕТУ - Бадюк, Н. В.; Гребеник, М. В. (Вісник медичних і біологічних досліджень, 2021)
Гострий коронарний синдром (ГКС) є однією з провідних причин смерті в світі. Розвиток гострої ішемії міокарда супроводжується порушеннями ритму серця (ПРС), особливо в умовах коморбідності. У більшості хворих (до 80%) ІМ розвивається на тлі артеріальної гіпертензії (АГ), а у 50 % - цукровий діабет (ЦД).