ОСОБЛИВОСТІ ХАРЧОВОГО СТАТУСУ У ДІТЕЙ ІЗ ЗАТРИМКОЮ ФІЗИЧНОГО РОЗВИТКУ ТА ШЛЯХИ ЙОГО КОРЕКЦІЇ - Vorontsova, T. O.; Bahirian, I. O.; Shulhai, O. M.; Nachas, O. M.; Dubrovina, H. Ya.; Yukhymchuk, H. T.; Osinnia, L. M.; Ivasenko, M. M.; Kozak, D. V. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2018)
У дітей із відставанням в рості неендокринного ґенезу досліджувався стан харчування, процеси перекисного окислення ліпідів, супутня соматична патологія. Результати дозволили виявити порушення харчового статусу, процесів окисного метаболізму та визначитися з раціональною патогенетичною терапією, яка б сприяла активній стимуляції ростових процесів та відновленню функціонального стану внутрішніх органів, мала мінімальні побічні ефекти і дозволяла вирішити проблему поліпрагмазії.