ОСОБЛИВОСТІ ДІАГНОСТИКИ ТА ЛІКУВАННЯ БАКВАГІНОЗУ У ВАГІТНИХ. - Nahornа, V. F.; Hrytsenko, A. A.; Moskalenko, T. Ya. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
Авторами на підставі обстеження 60 вагітних з баквагінозом наведені значні розбіжності результатів різних діагностичних методів та різна ефективність лікування залежно від етіологічного фактора. Найбільш достовірним визнано вимірювання рН піхвового вмісту та виявлення збудників Gardnerella vaginalis, Atopobium vaginalis за допомогою методів ДНК-технологій. Лікування потребує призначення різних препаратів залежно від етіологічного фактора.