ГОРМОНАЛЬНИЙ ФОН ХВОРИХ З ВЕЛИКИМИ ЕНДОМЕТРІОЇДНИМИ КІСТАМИ ЯЄЧНИКІВ. - Kurylo, O. Yu. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
Було обстежено 74 хворих з одно- та двобічними ендометріоїдними кістами яєчників. Виявлено суттєву різницю в рівні СА-125, АМГ, кількості антральних фолікулів та об’ємі здорової тканини яєчників у жінок з одно- та двобічними ендометріоїдними кістами, що свідчило про негативний вплив захворювання на стан оваріального резерву хворої жінки та рівень гіпофізарно-гіпоталамічної регуляції репродуктивної функції.