ОЦІНКА ЯКОСТІ ЖИТТЯ У ЖІНОК ІЗ ФІБРОМІОМОЮ МАТКИ ДО ТА ПІСЛЯ ОПЕРАТИВНОГО ЛІКУВАННЯ. - Boychuk, A. V.; Formaziuk, T. V.; Koblosh, N. D. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
Досвід показує, що у жінок з міомою матки підвищений рівень тривожності, а це може призвести до зниження активності і якості життя, а в подальшому до соціальної та особистої ізоляції в період оперативного лікування. У зв’язку з цим оцінка якості життя пацієнток в наш час набуває все більшого значення поряд з основними традиційними методиками оцінки ефективності лікування та наслідків захворюваності. За отриманими результатами, якість життя у жінок репродуктивного та пострепродуктивного віку, які перенесли оперативне лікування з приводу міоми матки, на основі запропонованої нами терапії покращилася.