МІКРОБІОЛОГІЧНІ ТА ЦИТОЛОГІЧНІ ПАРАЛЕЛІ СТАНУ ШИЙКИ МАТКИ ЗА НАЯВНОСТІ ПАПІЛОМОВІРУСНОГО ІНФІКУВАННЯ. - Koblosh, N. D. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2015)
З метою оцінки стану мікроекології'та цитологічних особливостей епітелія шийки матки у жінокз папіломавірусною інфекцією обстежено 90 хворих. Зокрема, обстежено 23 жінки з запальним типом порушень стану слизової'оболонки і б? хворих з легкою дисплазією шийки матки (CIN I) та з дисплазією шийки матки середнього ступеня важкості (CIN II). Встановлено залежність типу цитологічних змін епітелія шийки матки від показників мікроекології шийки матки.