ПЕРИНАТАЛЬНІ НАСЛІДКИ ІНФІКУВАННЯ СТРЕПТОКОКОМ ГРУПИ ВАГІТНИХ ПІСЛЯ ЕКЗ. - Perebendyuk, T. V.; Bulavenko, O. V.; Mykhalchuk, M. A. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2015)
Робота присвячена вивченню частоти реалізації'внутрішньоутробного інфікування плода стрептококом групи В у стрептококо-обумовлені захворювання або стани новонародженого в перинатальному періоді залежно від застосованої схеми профілактики та лікування СГВ-позитивних вагітних після ЕКЗ. Встановлено, що лікувально-профілактичні заходи попередження інтраамніального інфікування плоду та інтранатального інфікування новонародженого, розроблені та проведені нами під час вагітності, перед пологами та безопосередковано'під'час'пологів,'суттєво'знижують'частоту'та'звужують'спектр'СГВ-обумовлених'нозологій'у'новонароджених.