ОСОБЛИВОСТІ СТОМАТОЛОГІЧНОГО СТАТУСУ ДІТЕЙ З ДИЗМЕТАБОЛІЧНИМИ НЕФРОПАТІЯМИ. - Luchynskyy, M. A.; Luchynska, Y. I.; Luchynskyy, V. M. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2015)
У статті наведена характеристика стоматологічного стану порожнини рота у дітей хворих на дизметаболічну нефропатію. Показано, що у дітей, які проживають в екологічно забруднених регіонах та хворіють на дизметаболічну нефропатію поширеність та інтенсивність карієсу зубів, а також частота ускладнених форм карієсу значно вищі, ніж дані показники у дитячого населення з умовно чистого регіону та від соматично здорових дітей.