ПРОБЛЕМНІ ПИТАННЯ НОРМАТИВНИХ ПОКАЗНИКІВ ДІАСТОЛІЧНОЇ ФУНКЦІЇ ЛІВОГО ШЛУНОЧКА СЕРЦЯ В НОВОНАРОДЖЕНИХ. - Senatorova, H. S.; Boychenko, A. D.; Kondratova, I. Y. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2015)
Обстежено 104 «умовно» здорових новонароджениху перші доби життя. У ранньому неонатальному періоді визначається перерозподіл фазового наповнення лівого шлуночка з превалюванням раннього діастолічного наповнення та зростання відношення раннього та пізнього трансмітральніх потоків. Встановлені показники трансмітрального потоку можна вважати нормативними для новонароджених.