ОПТИМІЗАЦІЯ МЕТОДІВ ЛІКУВАННЯ У ЖІНОК З ПОРУШЕННЯМ МЕНСТРУАЛЬНОЇ ФУНКЦІЇ НА ФОНІ ПЕРЕНЕСЕНИХ ЗАПАЛЬНИХ ПРОЦЕСІВ ВНУТРІШНІХ СТАТЕВИХ ОРГАНІВ - Voroblevska, L. B. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2018)
Вивчали особливості лікування жінокз порушенням менструальної функції (дисменорея, передменструальний синдром, поліменорея). Проведені дослідження і дані літератури показали високу поширеність передменструального синдрому, дисменореї, тазових болів, позаматкової вагітності, безпліддя серед жінок, що перенесли запальні процеси жіночих статевих органів. Було проведено вивчення динаміки клінічних проявів передменструального синдрому, дисменореї, поліменореї на фоні запальних змін геніталій у жінок, яким в комплексне лікування застосовували гормональний контрацептивний препарат Ліндінет 20 (Гедеон Ріхтер) у комбінації з антигомотоксичним препаратом Гінекохеель. Результати дослідження показали, що монофазний мікродозований контрацептивний препарат Ліндінет 20 і антигомотоксичний препарат Гінекохеель є ефективними та безпечними засобами, які необхідно включати в схему лікування порушень менструальної функції (дисменорея, поліменорея, передменструальний синдром) у жінок з хронічними запальними процесами внутрішніх статевих органів.