АНАЛІЗ РОБОТИ КАБІНЕТУ ДИТЯЧОЇ ТА ПІДЛІТКОВОЇ ПНЕКОЛОГІЇТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ МІСЬКОЇ ДИТЯЧОЇ КОМУНАЛЬНОЇ ЛІКАРНІ ЗА 2000-2007 РОКИ - Lopata, A. M.; Behosh, B. M.; Zhyliaiev, M. I.; Sopel, V. V. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2018)
На основі обстеження 25692 дівчаток віком від 1 до 17 роківу 3526 були встановлені наступні види гінекологічної патології: в 49,7 % випадків розлади менструальної функції, в 45,8 % - запальні захворювання зовнішніх та внутрішніх статевих органів і в 4,4 % випадків інші види гінекологічної патології.