СЕРЦЕВО-СУДИННІ ЗАХВОРЮВАННЯ, ЯК ПРИЧИНА МАТЕРИНСЬКОЇ СМЕРТНОСТІ - Medved, V. I.; Islamova, O. V.; Danylkiv, O. O. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2018)
Проведено аналіз материнської смертності від серцево-судинних захворювань в Україні з 1990 по 2007 роки. Виявлена найчастіша патологія серцево-судинної системи,яка призводить до материнських втрат. Назначені шляхи попередження смерті вагітних, роділь і породіль від серцево-судинних захворювань.