МОРФОМЕТРИЧНІ ЗМІНИ У СЛИЗОВІЙ ОБОЛОНЦІ ШЛУНКА ТА ДВАНАДЦЯТИПАЛОЇ КИШКИ У ДІТЕЙ ХВОРИХ НА ХРОНІЧНИЙ ГАСТРОДУОДЕНІТ, АСОЦІЙОВАНИЙ З HELICOBACTER PYLORI - Loboda, V. F.; Hnatiuk, M. S.; Butnytskyi, Yu. I. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2018)
Дослідження особливостей морфометричної будови слизової шлунка та ДПК у дітей при хронічних гастродуоденітах, асоційованих з Helicobacter pylori, виявляють значні порушення, які приводять до погіршання кровопостачання, підвищення набряку та інфільтрації в зоні запалення, збільшення об’єму уражених епітеліоцитів.