СТАН МІНЕРАЛІЗАЦІЇ КІСТКОВОЇ ТКАНИНИ У ДІТЕЙ З ХРОНІЧНИМ ГАСТРОДУОДЕНІТОМ - Horishnyi, I. M.; Kabakova, A. B.; Shostak, I. Y.; Horishna, L. A.; Synytska, V. O.; Tsiapa, N. A.; Moroz, I. M. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2018)
Проведено аналіз біохімічних показників мінерального обміну речовин та результатів денситометрії у дітей з хронічним гастродуоденітом при терміні захворювання 1-5 років. Результати досліджень показали наявність ознак остеопорозу та остеосклерозу на тлі порушеного мінерального обміну в залежності від активності лужної фосфатази, що вказує на необхідність пошуку корекції виявлених змін.