ОЦІНКА ПРИЧИН АНОМАЛЬНОГО РОЗТАШУВАННЯ ПЛАЦЕНТИ ЗАЛЕЖНО ВІД МАСИ ТІЛА ВАГІТНОЇ - Duka, Yu. M. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
Оцінка причин аномального розташування плаценти залежно від маси тіла вагітної. У статті розглядаються питання залежності формування аномального розташування плаценти з урахуванням виявлених ендокринно-метаболічних порушень, генетичного поліморфізму в генах тромбофілії та фолатного циклу, а також із урахуванням показників гемостазу з додатковою оцінкою впливу значення індексу маси тіла вагітної на формування вищезгаданої патології. Доказана важливість оцінки фенотипу вагітної жінки. Дано наукове та практичне обґрунтування застосування кожного напрямку в терапії в жінок із загрозою невиношування вагітності, їх важливості у профілактиці акушерських ускладнень.