ХАРАКТЕРИСТИКА ФУНКЦІОНАЛЬНОГО СТАНУ ГОМЕОСТАЗУ ПОСТОВАРІОЕКТОМІЧНОГО СИНДРОМУ В ЖІНОК З ОЖИРІННЯМ. - Polishchuk, I. P. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
У даній роботі наведено показники стану гомеостазу в жінок з ожирінням ІІ–ІІІ ст. до та після гістерооваріоектомії. У ході дослідження виявлено, що дана категорія становить групу підвищеного ризику розвитку критичних серцево-судинних ускладнень, а проведення гістерооваріоектомії суттєво погіршує їх стан, що дозволяє стверджувати про прямі протипоказання до застосування у даної категорії хворих замісної гормонотерапії естрогенами.