МОНІТОРИНГОВА ОЦІНКА БІОФІЗИЧНОГО ПРОФІЛЮ ПЛОДА ПРИ ІДІОПАТИЧНОМУ МАЛОВОДДІ І БАГАТОВОДДІ. - Maliar, V. V. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
Проведена оцінка біофізичної активності плода у вагітних в 30–32 тижні гестації при помірному ідіопатичному маловодді і багатоводді. Доведено, що виразність змін величин КТГ і біофізичної активності плода залежить як від плацентарно-плодового кровоплину, так від змін об’єму навколоплодового середовища.