ПРОФІЛАКТИКА ПІСЛЯОПЕРАЦІЙНИХ ГНІЙНО -ЗАПАЛЬНИХ УСКЛАДНЕНЬ У ГІНЕКОЛОГІЇ. - Henyk, N. I.; Lasytchuk, O. M.; Pakharenko, L. V.; Kinash, N. M.; Orishchak, I. K. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
Досліджено ефективність застосування грандазолу для профілактики післяопераційних гнійно-запальних ускладнень. Обстежено 78 жінок після проведених гінекологічних операцій. Результати роботи підтверджують відсутність гнійно-запальних ускладнень у післяопераційному періоді, зниження частоти суб’єктивних симптомів та прискорення часу загоєння післяопераційної рани при застосуванні грандазолу. Препарат добре переноситься, відсутні побічні реакції у пацієнтів досліджуваних груп.