ВІДДАЛЕНІ РЕЗУЛЬТАТИ ЛІКУВАННЯ ПОЗАМАТКОВОЇ ВАГІТНОСТІ ОПЕРАТИВНИМ І КОНСЕРВАТИВНИМ МЕТОДАМИ. - Boychuk, A. V.; Yakymchuk, Yu. B. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2016)
У статті представлено аналіз віддалених результатів лікування пацієнтів з позаматковою вагітністю, що перебували на лікуванні у Тернопільській комунальній міській лікарні № 2 протягом 2005–2015 років. Джерелом інформації для клініко-анамнестичного аналізу слугували медичні карти стаціонарного хворого (ф. 003/о). Метросальпінгографію проводили за 2–4 місяці після виписки зі стаціонару. Прохідність маткових труб у жінок з позаматковою вагітністю в анамнезі оцінювали за результатами цифрової і аналогової метросальпінгографії.