ВПЛИВ ТРИВОЖНОСТІ ЖІНОК ПІД ЧАС ВАГІТНОСТІ НА СТАН НОВОНАРОДЖЕНИХ ТА ПЕРЕБІГ ЇХ РАННЬОГО НЕОНАТАЛЬНОГО ПЕРІОДУ. - Syusyuka V. Н.; Kotlova, J. V. (Актуальні питання педіатрії, акушерства та гінекології, 2015)
На підставі проведеного дослідження 9O вагітних та їх новонароджених встановлено, що ускладнений перебіг пологів в 3,5 рази частіше мав місце у жінок основної групи (52,1 %), рівень ситуативної тривожності яких був середнім та високим, у порівнянні з жінками з низьким її рівнем - контрольна група (14,3 %). Перинатальні наслідки розродження у жінок основної групи характеризуються високим рівнем дистресу плода у пологах (15,2 %), асфіксією новонароджених (1O,7 %) і, як наслідок, неонатальною енцефалопатією (8,7 %)та відсутністю вищезазначених ускладнень в групі контролю.