Зміни прооксидантно-антиоксидантної системи шлунка білих щурів при моделюванні хімічного гастриту на тлі короткотривалої та довготривалої гіпомелатонінемії - Tsvyakh, O. O. (Медична та клінічна хімія, 2016)
В експерименті на щурах, у яких моделювали короткотривалу та довготривалу нестачу мелатоніну, встановлено зміни показників прооксидантно-антиоксидантної системи шлунка за умов моделювання хімічного гастриту. Доведено, що недостатність синтезу мелатоніну призводить до збільшення вмісту продуктів пероксидного окиснення та до розбалансування антиоксидантної системи шлунка білих щурів у більш тривалі терміни, викликаючи оксидативний стрес.