Особливості динаміки показників ендогенної інтоксикації при індукованому соляною кислотою гострому ураженні легень - Kostina, O. O.; Hudyma, A. A. (Медична та клінічна хімія, 2016)
В експериментальних дослідженнях на щурах виявлено, що при гострому ураженні легень зростають показники ендогенної інтоксикацій – вміст у сироватці крові фракцій молекул середньої маси впродовж 48 год спостереження та еритроцитарний індекс інтоксикації протягом 24 год з наступним зменшенням через 72 год експерименту.