Фітохімічне дослідження збору діуретичного - Doroshenko, O. H.; Marchyshyn, S. M. (Медична та клінічна хімія, 2016)
Вивчено хімічний склад збору діуретичного. Встановлено наявність та визначено кількісний вміст речовин фенольного характеру: флавоноїдів, кислот гідроксикоричних, кумаринів. Методом високоефективної рідинної хроматографії ідентифіковано хлорогенову, розмаринову, ферулову кислоти, рутин, гіперозид, ізокверцитрин, лютеолін, апігенін, кумарин, умбеліферон і скополетин, встановлено їх кількісний вміст.