Низька ефективність симвастатину при лікуванні неалкогольної жирової хвороби печінки в щурів - Nekrut, D. O.; Lutsyuk, M. B.; Ilchenko, O. V. (Медична та клінічна хімія, 2016)
Визначали можливість застосування симвастатину для лікування щурів з неалкогольною жировою хворобою печінки, яку викликали, утримуючи тварин протягом 2 місяців на високожировій дієті на фоні гіпергомоцистеїнемії. Тварин поділили на групи відповідно до доз (20 чи 40 мг/кг маси тіла) та тривалості лікування (14 або 28 діб) симвастатином. Після виведення щурів з експерименту визначили концентрацію гомоцистеїну, біохімічні показники сироватки крові, інтенсивність процесів оксидативного стресу та антиоксидантного захисту, а також ступінь розвитку печінкового стеатогенезу і фіброгенезу. Показано, що застосування симвастатину не призвело до покращення гомеостазу печінки, а також не чинило позитивної дії на перебіг неалкогольної жирової хвороби печінки в щурів.