Окисно-відновна рівновага в селезінці білих щурів за умов індукованого канцерогенезу - Demkiv, I. Ya.; Lisnychuk, N. Ye.; Soroka, Yu. V.; Chykhyra, O. V. (Медична та клінічна хімія, 2016)
В експерименті вивчено особливості перебігу процесів ліпопероксидації і стан факторів антиоксидантної системи в тканині селезінки білих щурів за умов експериментального канцерогенезу та на тлі поєднаного застосування цитостатиків. При ДМГ-індукованому онкогенезі встановлено значне накопичення ТБК-активних продуктів та гідроперекисів ліпідів, а також зниження активності ферментів антиоксидантного захисту і вмісту відновленого глутатіону в тканині досліджуваного органа. Поєднане застосування хіміотерапевтичних середників посилювало дисбаланс окисно-відновних процесів у тканині селезінки.