Деякі біологічні характеристики й особливості мітотичного режиму базальтоподібного раку молочної залози у хворих, які проживають на південному-сході України - Pogorеlaya T. Yu.; Shchurov, N. F. (Медична та клінічна хімія, 2016)
Сучасні схеми лікування хворих на рак молочної залози повинні враховувати молекулярно-генетичний тип пухлини. Для виявлення агресивних пухлин у медичній практиці оцінюють маркер проліферації Ki-67 і маркер апоптозу р53, але відсутні дані про їх прогностичне значення у хворих базальноподібним раком молочної залози (БРМЗ), які проживають на південному сході України. Для низькодиференційованих пухлин, до яких вналежить БРМЗ, характерний високий ступінь мітотичної активності. У хворих на БРМЗ в більше 50 % випадків виявляють інфільтруючий протоковий рак. Високий ступінь агресії БРМЗ на південному сході України ставить його вивчення в один ряд з важливими проблемами і завданнями в онкоекології.